RiesaDesign

2013-10-03 316

Piirrän tilaustyönä naivistisia ja persoonallisia kuvia, joissa on olemassa aina jokin juju 🙂 Tykkään valtavasti tehdä sellaista kuvataidetta, mikä kiehtoo silmää – niin omaa kuin toistenkin katsojien – ja mikä jättää pauloihinsa. Jotain sellaista, mistä voi aina löytää jotain uutta, mitä voi tulkita mielessään uudella tavalla, mihin voi keksiä vaikka tsiljoona eri tarinaa. Koska kuvat ovat nimenomaan sadunomaisia, tarinoiden kertominen liittyy niihin olennaisena osana. Tarina keijuista tai peikoista. Tarina Ihan Aikuisten Oikeasti olemassa olevista tai olleista eläimistä, ihmisistä, tapahtumista. Tarina jostain. Jossa on sitä jotain. Jokaiselle jollain tavalla tärkeää ja omaa.

Tilaustyönä toteutettavien kuvien syntymä tapahtuu pitkälti asiakkaan kanssa käytyjen keskustelujen pohjalta. Asiakas määrittelee minulle, mitä tai ketä toivoo kuvassa esiintyvän, millaisia nämä henkilöt tai eläimet ovat luonteeltaan, mitä tykkäävät kaikken kamalan koviten tehdä ja mikä on heitä omintaan. Lisäksi pyydän joitakin valokuvia, jotta henkilöihin tai eläimiin tulee tunnistettavia piirteitä, mutta aivan yksiyhteen näköismuotokuvia ei ole tarkoitus tehdä. Vaan jotain sellaista, mistä henkilöt tai eläimet ovat tunnistettavissa 🙂 Usein etenkin eläinten kohdalla tämä tunnistettavuus tulee erilaisten esineiden, tilanteiden tai eläimen suosikkitoimien kautta esille.

Tilaustyönä tehdyt kuvat ovat täydellisen uniikkeja – niitä ei ole olemassa kuin asiakkaalle toimitettava originelli. Ne ovat uniikkeja myös siinä mielessä, että ne ovat syntyneet asiakkaan kanssa käytyjen keskustelujen ja minun päähäni syntyneiden mielikuvien pohjalta. Asiakas siis määrittelee kuvassa esiintyvät henkilöt tai eläimet sekä joitakin tärkeitä yksityiskohtia ja minun tehtäväni on luoda nämä henkilöt johonkin sellaiseen ympäristöön, mihin he minun mielikuvissani asettuvat parhaiten.

Teen kuvat laadukkaalle vesiväripaperille (A4 tai A3) sekatekniikkaa (vesivärit sekä tussi) käyttäen.

Hinnat tilaustöille:
A4-koko: 70e
A3-koko: 90e
Hinnat sisältävät alv:n ja hintaan lisätään postikulut 5e, mikäli kuva postitetaan.

Vastaa