Korpilumon tarina

Korpilumo syntyi alunperin puolivahingossa: olen aina tehnyt kuvia tavalla tai toisella, ja kuopukseni äitiysloman aikana asiat ajautuivat lopulta siihen pisteeseen, että oma yritys oli perustettu ja Korpilumo syntyi 🙂 Tein pelkästään valokuvaustyötä vuodesta 2013 aina vuoden 2018 loppuun saakka.

Tärkein valonsäde, jota pitkin kuljin, oli lasten hyvinvointi ja sen tallentaminen. Näyttäminen koko maailmalle, miten jokainen lapsi onkaan omalla yksilöllisellä tavallaan kaunis ja erityinen! Tämä valonsäde piti sisällään myös omien lasteni hyvinvoinnin, ja teinkin valokuvaajan työtä omien lasteni kanssa, ehdoilla ja heidän aikataulujensa mukaisesti.

Loin oman tyylini kuvata ja tallentaa Hetkiä. Usein ajatellaan, että valokuvauksessa on kyse vain kuvaamisesta, siitä, että hallitsee kameratekniikan, mutta minun kohdallani tämä ei riittänyt. Minun valokuvaajan työlleni tärkeintä oli kohdata lapsi juuri sellaisena kuin hän on, hyväksyä lapsi omana täydellisenä itsenään ja saada lapsi luottamaan minuun, ventovieraaseen ihmiseen. Vasta tämän jälkeen tärkeysjärjestyksessä seurasivat oma sisäinen intuitioni aina kulloisestakin kuvaushetkestä, jotka olivat aina erilaisia, koska jokainen kuvattava lapsi on oma itsensä ja aivan erilainen kuin kukaan muu. Tämä intuitio on niin vahva (yhä edelleen se on siis olemassa 🙂 ), että sitä ei voi oikein sanoiksi pukea eikä selittää, vaan siihen on vain luotettava ja sitä seurattava, sillä se vei aina oikeaan lopputulokseen. Lapsen kohtaamisen ja intuition jälkeen seuraa taide, kuvan asettelu sun muut ja vasta viimeisenä tekniikka. Minun tapani tehdä kuvia on minun ikiomani, jota kukaan ei voi jäljitellä – aivan kuten minäkään en voi jäljitellä muita – koska se perustuu niin vahvasti minun omaan persoonaani ja intuitiooni. Uskon, että jokaisen taitavan valokuvaajan on luotava oma tyylinsä ja tapansa tehdä kuvia, sillä muiden jäljitteleminen ei kanna pitkälle.

Korpilumo merkitsi ja merkitsee yhä edelleen niin paljon. Sen kautta näytän sydämeni ja sieluni ja toteutan sellaista, mitä minun kuuluu toteuttaa ja tehdä.

Vuoden 2019 aikana Korpilumon tarina siirtyy seuraavalle tasolle, kun siitä on tullut puhtaasti hyväntekeväisyystyötä toteuttava taho ja asiakaskuvaukset on lopetettu.

Korpilumon tarina siis jatkuu yhä… <3